Прес-центр1 листопада 2019, 08:11

У Новоайдарі говорили про ґендерну рівність

   25 жовтня у смт Новоайдар Луганської області запрацював громадський кінотеатр, в рамках якого усі бажаючі мали змогу переглянути документальний фільм про жінку, яка стала 119-м мером Барселони «ADA FOR MAYOR». Ця ініціатива була реалізована завдяки організації «ООН Жінки» в рамках інформаційного проекту з підвищення обізнаності щодо ґендерно-обумовленого насилля.

   Основна мета заходу – привернути увагу до розуміння впливу ґендерних стереотипів у різних сферах життя, неприпустимості будь-яких форм дискримінації, сформувати толерантне ставлення до цінностей і переконань інших осіб, як базової основи громадянського суспільства.

   Документальний фільм, героїнею якого є Ада Колау, діючий мер Барселони,  спрямований на формування свідомого погляду на рівні права та можливості жінок та чоловіків, як запоруки сталого розвитку суспільства. Досягнення дійсної ґендерної рівності є одним з пріоритетів міжнародної спільноти, але, не зважаючи на певні досягнення, «скляна стеля» досі існує у суспільній свідомості і не дає жінкам просуватися кар’єрними сходами, мати доступ до ресурсів та рівня прийняття рішень.

   Після перегляду фільму учасники заходу мали змогу поділитися власними враженнями та обговорити ідею фільму.

   Громадський кінотеатр у Новоайдарі – це лише один із багатьох заходів для громадськості, які реалізовує «ООН Жінки» в рамках проекту. Маємо надію, що кожен такий захід – це сходинка до кращого розуміння суспільством усієї важливості ґендерної рівності та подолання ґендерних диспропорцій у суспільстві.

 

*********

 

   Додаткова інформація

   Інформаційний проект з підвищення обізнаності про ґендерно-обумовлене насильство серед жінок та чоловіків в постраждалих від конфлікту районах Донецької, Луганської та Запорізької областей впроваджується Структурою ООН Жінки на сході України за фінансування урядів Норвегії, Данії та Європейського Союзу в рамках Об’єднаної програми «Підтримка Євросоюзу на Сході України – відновлення, встановлення миру та управління», що реалізується чотирма агенціями ООН.