Прес-центр31 cічня 2019, 14:01

У Новоайдарі презентували інформаційно-просвітницьку виставку «Символ твоєї свободи: 100 років Державного Герба України»

На цьому тижні у районному Будинку культури презентували інформаційно-просвітницьку виставку: «Символ твоєї свободи: 100 років Державного Герба України».

Експозицію підготував Український інститут національної пам’яті у співпраці з Центром дослідження визвольного руху та видавництвом «Родовід». Вона є важливою ланкою інформаційно-просвітницької кампанії з реалізації плану заходів відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років, вшанування пам’яті її учасників та виконана у пересувному форматі. Дана виставка дає можливість простежити еволюцію державного символу Української Держави від часів Київської Русі до сьогодення. Тут можна побачити зображення Тризуба в інтерпретації Василя Кричевського, Георгія Нарбута, Павла Ковжуна, Роберта Лісовського, Миколи Битинського, Ніла Хасевича, Святослава Гординського, Андрія Гречила, Івана Турецького, Олексія Кохана та інших.

Державний герб – це символ, який презентує країну як суверенну незалежну державу. Він зображується на офіційних документах, печатках, грошових і знаках поштової оплати, службових посвідченнях, штампах, бланках державних установ. 

Період розміщення інформаційно-просвітницької виставки з 29 січня по 02 лютого 2019 року, запрошуємо всіх бажаючих відвідати дану експозицію.