Прес-центр21 жовтня 2019, 09:10

У Новоайдарському районі була проведена широкомасштабна інформаційна компанія до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми

   За ініціативи Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Міністерства соціальної політики за фінансової підтримки уряду Канади з 1 грудня 2014 року по теперішній час в Луганській області реалізується проект «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в Україні», метою якого є посилення спроможності органів державної влади у сфері протидії торгівлі людьми. Проект впроваджується РПСОЦ «Жінки Донбасу» у партнерстві з Департаментом соціального захисту населення в  Луганської області.

   Луганська область приєдналась до відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми який відзначався 18 жовтня.

   У Новоайдарському районі була проведена широкомасштабна  інформаційна компанія до Європейського  дня боротьби з торгівлею людьми.

   В проведенні заходів прийняли участь начальник відділу сімейної політики та оздоровлення управління соціального захисту населення Новоайдарської районної державної адміністрації Голубцова Наталія. Головний спеціаліст відділу сімейної політики та оздоровлення  управління соціального захисту населення Новоайдарської районної державної адміністрації Бойко Олена,фахівець із соціальної роботи Новоайдарського РЦСССДМ Ковтуненко Юлія, психолог мобільної бригади соціально-психологічної допомоги Гречишкіна Інна.

   Під  час акції було проведено зустрічі із студентами Новоайдарського професійного ліцею, в Новоайдарському районному медичному об’єднанні, а саме в жіночій консультації, вулична акція біля Новоайдарського районного центру зайнятості.

   Мета інформаційної кампанії - підвищити рівень обізнаності серед  молоді щодо існування цієї проблеми. Проблема торгівлі людьми, на превеликий жаль, все ще залишається актуальною. Але з нею можна боротися, якщо ми об'єднаємо спільні зусилля, якщо ми будемо знати свої права, як себе захистити , якщо ми будемо розуміти, до кого звернутися за допомогою, коли ця допомога потрібна, то спільними зусиллями ми зможемо подолати навіть таку масштабну проблему, як торгівля людьми. Під час активного спілкування привернули увагу громадян, а особливо молоді, до прихованих ризиків, яким можна піддатися через некомпетентних і / або неправомірних дій фірм посередників з працевлаштування за кордоном. Учасникам було роздано буклети.