Прес-центр5 жовтня 2021, 16:10

Унікальна зала спортивної гімнастики КУ ЛОФЦ «Олімп» працює на повну. Будуються нова тренажерна зала та зала боротьби

У місті Кремінній очільник області Сергій Гайдай відвідав залу спортивної гімнастики КУ ЛОФЦ «Олімп». Там він поспілкувався з тренерським складом та спільно зі спортсменами окреслив дорожню карту роботи з поповнення закладу необхідними спортивними снарядами та устаткуванням.

Слід відзначити, що зала спортивної гімнастики дозволяє не тільки тренуватися, а й проводити змагання всеукраїнського та обласного рівнів.

Кошторисна вартість об’єкта становить 25,2 млн грн (ДФРР – майже 19,2 млн грн та місцеві бюджети – понад 6 млн грн).

На території спортивного комплексу знаходяться спеціалізована зала гімнастики та гральна зала площею 36х18 метрів кожна, тренажерна зала та зала боротьби, роздягальні та адміністративні приміщення.

Крім того, Сергій Гайдай відвідав КУ ЛОФЦ «Олімп», де оглянув хід будівництва тренажерної зали та зали боротьби у рамках національного проєкту Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» та зведення легкоатлетичного манежу, а також чотирьох будинків для розміщення спортсменів на час проведення тренувальних зборів на базі у рамках Спецпроєкту Президента.

Підбиваючи підсумки побаченого, Сергій Гайдай наголосив: «Цьогоріч на «Олімпі» ведуться масштабні роботи. Поспілкувавшись зі спортсменами та їх тренерами, було прийнято рішення про будівництво будинків для проживання спортсменів під час зборів. Це дасть змогу розмістити власних атлетів та гостинно приймати спортсменів з різних куточків України. Ми почали будівництво тренажерного комплексу для штангістів і борців та манежу. Крім того, я переконаний, що на Луганщині буде найкращий легкоатлетичний манеж у країні. Там буде багато унікальних речей, зокрема спеціальна бігова доріжка завдовжки 120 метрів. Результатом цієї роботи стане можливість використовувати наш комплекс, як базовий табір, де можуть займатися олімпійські чемпіони, переможці континентальних та світових першостей у різних дисциплінах».