Прес-центр21 листопада 2018, 11:11

Урочисті заходи з нагоди Дня Гідності та Свободи

   21 листопада 2018 року в День Гідності та Свободи громада Новоайдарського району долучилася до відзначення  п'ятої річниці Майдану.

   Цього дня в районному Будинку культури за участю заступника голови райдержадміністрації Тетяни Новикової, голови районної  ради Віктора Макогона, начальників та працівників структурних підрозділів райдержадміністрації, керівників управлінь, організацій, підприємств району та гостей селища відбулися урочистості до цієї дати.

   Заступник голови райдержадміністрації Тетяна Новикова та голова районної ради  Віктор Макогон побажали всім присутнім  миру, злагоди та  єдності. Також під час привітань керівництво району вручили грамоти учасникам бойових дій та волонтерам району.

   Ведучі заходу нагадали присутнім сторінки з сучасної української історії.

   Від тих подій минуло п’ть років. Вони назавжди змінили свідомість кожного українця і стали початком створення відмінно нової, демократичної держави. Знаковим для нас є саме 21 листопада – день, коли усі небайдужі до долі України люди вийшли на Майдан Незалежності на знак протесту проти призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію України з ЄС. Спонтанний народний протест розвинувся в добре організовану національну революцію, яка, у кінцевому рахунку, зосередилася в столиці. Вона справедливо стала Революцією Гідності і Свободи.

   Під час заходу  присутні  вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та воїнів-земляків, загиблих в зоні АТО, хвилиною мовчання, поклали квіти  до меморіального знаку воїнам АТО, які загинули в Новоайдарському районі.

   Крім того, у рамках відзначення Дня Гідності та Свободи, у виконанні аматорів сцени району пролунали патріотичні пісні, сповнені любові до України та надії на її краще майбутнє.