Прес-центр14 березня 2019, 14:03

В Новоайдарі відзначили День українського добровольця

   Сьогодні, 14 березня 2019 року, на місці спорудження меморіалу воїнам АТО, що загинули на території Новоайдарського району, відбувся мітинг, присвячений Дню українського добровольця.

   У заході взяли участь: керівництво району, структурні підрозділи райдержадміністрації, учасники АТО, ветерани, представники Збройних Сил України та силових структур, учні навчальних закладів району, а також громадськість.

   День українського добровольця — свято, яке відзначається в Україні 14 березня. День установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

   Під час заходу від учнів Новоайдарської обласної санаторної школи-інтернат та Опорного навчального закладу Новоайдарська школа-гімназія лунали патріотичні вірші, пісні та слова подяки за захист нашої Вітчизни.

   Також всі присутні мали змогу покласти квіти до меморіалу воїнам АТО, що загинули на території Новоайдарського району, та вшанувати всіх, хто віддав життя за нашу країну, хвилиною мовчання.