Прес-центр11 листопада 2019, 08:11

В Новоайдарському районі триває підготовка до проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

   В Новоайдарському районі  триває підготовка до проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка традиційно проходить із 25 листопада по 10 грудня.

   8 листопада 2019 року проведено засідання координаційної ради з питань з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми.  

   У ході засідання  було обговорено план районних заходів, які будуть проводитися за участю представників управління соціального захисту населення,  центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей, відділу освіти, центру зайнятості, правоохоронних органів, та інших районних структур.

   До акції в районі долучаються загальноосвітні школи району, які братимуть участь у запланованих заходах.  Це проведення виховних годин на тему «Види і форми насильства в сім’ї», «Попередження домашнього насильства», «Профілактика ВІЛ-інфекцій та СНІДУ», годин спілкування на тему: «Профілактика шкідливих звичок». В бібліотеках будуть проходити  тематичні виставки літературних джерел на тему «Запобігання насильству в сім`ї».

   Управлінням соціального захисту населення ,  службою у справах дітей та центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за участю мобільної бригади соціально-психологічної допомоги  будуть проводитись  профілактичні бесіди та роз`яснювальна робота на теми «Конфлікти в сім’ї та їх розв’язання», «Попередження домашнього насильства».

   Також планується проведення вуличної акції в центрі селища,   зйомка відеоролику з тематики протидії домашньому насильству та його подальша демонстрація, розповсюдження інформаційно-роз'яснювальної продукції. Загалом, на районному рівні заплановано провести більше 10 заходів.