Прес-центр13 вересня 2021, 16:09

В області активно триває вакцинація освітян – від коронавірусу щеплено 65 % працівників освіти Сєвєродонецької громади

Працівники освіти є пріоритетною групою вакцинації від COVID-19 в Україні та світі. Наразі спостерігається збільшення кількості випадків захворюваності, також в країні дедалі активніше поширюється штам коронавірусу «Дельта», кількість нових випадків зараження зростає, і вже з середини осені очікується нова хвиля захворюваності. Залежно від особливостей епідемічної ситуації в кожному регіоні, форма навчання здобувачів освіти всіх рівнів може змінюватися.

Задля убереження від поширення в навчальних закладах COVID-19, додатково працюють мобільні бригади з вакцинації працівників освіти.

Сьогодні, 13 вересня, журналісти ознайомилися з роботою мобільної бригади Сєвєродонецького центру первинної медико-санітарної допомоги у середній загальноосвітній школі № 8 у Сєвєродонецьку.

За словами генерального директора Сєвєродонецького ЦПМСД Олександра Дегтярьова, вакцинальна кампанія у Сєвєродонецькій громаді триває. Зокрема, 60-65 % працівників освіти отримали щеплення. «У освітян є розуміння, що вакцинуватися треба незалежно від того, в яких умовах доведеться працювати: як-то переходу на дистанційне навчання у разі погіршення епідемічної ситуації. Закликаю інших мешканців громади брати приклад з освітян і більш жваво вакцинувалися», – сказав він.

Працівників освіти за бажанням щеплюють вакцинами Pfizer, Astrazeneca, Moderna, Coronavac.

Нагадаємо, вакцинація освітян від COVID-19 почалася у квітні серед тих, хто був залучений до проведення ЗНО-2021, а у травні — всіх охочих. Зараз продовжується вакцинація та здійснюється ревакцинація. В області було розроблено графік роботи пунктів щеплення та мобільних бригад з вакцинації працівників освіти. Мобільні бригади додатково виїжджають до навчальних закладів з 10 до 14 вересня.