Прес-центр24 березня 2021, 08:03

В Щастинському районі необхідно створювати підрозділи місцевої пожежної охорони!

        В Щастинському районі залишається гострою проблема відновлення і створення команд місцевої пожежної охорони. Адже йдеться про забезпечення протипожежного захисту у населених пунктах, віддалених від районного центру. При створенні місцевої пожежної охорони (далі МПО) одним з пріоритетних завдань ставиться підвищення рівня захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій.

         Пожежні команди дуже ефективні – знаходячись на короткій відстані вони прибувають першими і частіше до прибуття професіоналів локалізують осередок загоряння. І те, що пожеж кількісно не меншає, а втрати від них значно скоротилися – бачать наочно і селяни, і керівники селищних рад. Отож, вони виправдовують себе на всі 100 відсотків, а відтак - питання про необхідність їх існування в цих населених пунктах не стоїть.

          Начальник Новоайдарського районного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області зазначає, що відстань до найвіддаленішого населеного пункту складає 53 км і час прибуття до місця події у сільській місцевості затягується.

          З початку року на території Щастинському району вже сталася значна кількість пожеж і загорянь, а втрати і збитки залежать напряму від швидкості прибуття вогнеборців за місцем виклику. Та й взагалі, за словами рятувальників ДПРЧ 25 та ДПРЧ 32 не може бути щасливим населення без нормальної безпеки. А вона по своїй значущості знаходиться з такими важливими напрямками як освіта, медичне обслуговування тощо. Є впевненість у тому, що спільними зусиллями з керівництвом Новоайдарсько району, рятувальникими розпочнеться справа по створенню місцевої пожежної охорони і вона увінчається успіхом. Бо у кожного з нас одна мета - впровадження якісно нового рівня цивільного захисту, пожежної безпеки, цілісної безпеки людей.

 

Новоайдарський РВ ГУ ДСНС України у Луганській області