Прес-центр10 липня 2017, 14:07

«Ветерани війни за мир»

8 липня 2017 року у районному Будинку культури пройшло виїзне розширене засідання правління громадської організації «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО». Даний захід проводився в рамках проекту «ВЕТЕРАНИ ВІЙНИ ЗА МИР», на тему: «Співпраця громадської спілки з органами державної влади та місцевого самоврядування актуальні проблеми практики». Окрім керівного складу організації на засіданні були присутні Ірина Луценко представник Президента України у Верховній Раді України, народний депутат України, Сергій Кудлаєнко заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань регіональної політики, державного будівництва та місцевого самоврядування, народний депутат України, Наталія Федорович заступник Міністра соціальної політики України, Юрій Клименко заступник голови Луганської обласної державної адміністрації, Віктор Сергієнко голова Новоайдарської райдержадміністрації, а також учасники АТО та волонтери з усіх областей України.

Вшановуючи пам'ять загиблих під час проведення АТО, захід розпочався хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку загиблим.

Після чого Анатолій Слівінський – голова правління Спілки –  розповів зібранню про проведену роботу, починаючи з грудня 2014 року.

Після вручення нагород до слова запросили Ірину Луценко, яка розповіла присутнім про заходи, які проводяться щодо збільшення обороноздатності країни; про пільги учасникам АТО, а це - сертифікати на будівництво житла під фіксовані відсотки; цільові кошти на навчання дітей тощо.

Вся робота форуму була побудована за принципом «вільного мікрофону». Впродовж двох годин кожен бажаючий мав можливість поставити запитання, або висловити пропозицію. Питання були різнопланові: створення нових робочих місць, відкриття реабілітаційних центрів; відновлення справедливості щодо встановлення статусу «учасника бойових дій»; пенсії військовим.  Провідною темою обговорення стали проблеми патріотичного виховання молоді. Маючи величезний життєвий та бойовий  досвіт, ветерани готові працювати у цьому напрямку в школах, літніх таборах, на спортивних майданчиках.

По кожному питанню були надані запевнення, що рішення будуть прийняті негайно, як центральними виконавчими,  так й обласними органами влади.

По завершенні заходу, гостей та мешканців Новоайдарщини чекав прекрасний концерт, який подарували артисти Черновецької обласної філармонії за підтримки Черновецької облдержадміністрації та обласної ради.