Прес-центр26 квітня 2019, 15:04

Відбулися заходи, присвячені Дню чорнобильської трагедії

   Сьогодні, 26 квітня 2019 року, виповнилося 33 роки з моменту аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Це день пам'яті про найбільшу екологічно-гуманітарну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, військовослужбовців, учених, медиків та всіх, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії. З цієї нагоди у селищі міського типу Новоайдар та місті Щастя відбулися урочисті заходи, присвячені Дню чорнобильської трагедії.

   О 9-й годині в Новоайдарі розпочався мітинг – реквієм, що об’єднав біля пам’ятного знаку керівництво району та селища, ліквідаторів, жителів та гостей Новоайдарського району. На заході були присутні заступник голови Новоайдарської райдержадміністрації Тетяна Новикова, заступник голови районної ради Олександр Перов та голова районної організації «Інвалідів-ветеранів Чорнобиля Новоайдарського району» Анастасія Очкур, які висловили великі слова подяки ліквідаторам за їх подвиг. У виконанні працівників Новоайдарського районного Будинку лунали пісні «Чорнобильські дзвони» та «Сонце України».

   Також об 11-й годині в місті Щастя, а саме в сквері пам’яті, відбулися урочистості. В заході брали участь заступник голови Новоайдарської райдержадміністрації Тетяна Новикова, заступник голови районної ради Олександр Перов, керівник військово-цивільної адміністрації міста Щастя Дмитро Скворцов, голова районної організації «Інвалідів-ветеранів Чорнобиля Новоайдарського району» Анастасія Очкур та голова Щастинської спілки «Інвалідів Чорнобиля» Галина Кравцова.

   Після закінчення офіційних частин всі присутні вшанували пам'ять загиблих та постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятних знаків.

   Дякуємо нашим ліквідаторам за життя!!!