Прес-центр25 вересня 2017, 09:09

Відкритий обласний етнофестиваль «Стежками Лемківщини»

22 вересня 2017 року в селищі Новоайдар пройшов VII відкритий обласний етнофестиваль «Стежками Лемківщини». Та прийняв на своїх теренах не лише колективи з Луганської області, а й гостей з Львівщини та Закарпаття.

Серед гостей фестивалю були: заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Вадим Данієлян, голова Новоайдарської районної державної адміністрації Віктор Сергієнко, виконуючий обов’язки голови Новоайдарської районної ради Олександр Перов, голова «Всеукраїнського товариства «Лемківщина» Василь Мулеса, керівники творчих колективів, що завітали на фестиваль, а також жителі та гості селища Новоайдар.

 З найбільш яскравих моментів фестивалю, хочеться згадати надзвичайно видовищну Ватру, розпалену на березі річки Айдар. Та все ж дуже хвилюючою стала урочиста хода від районного Будинку культури до місця розпалення Ватри. Адже друзі із Закарпатської області привезли з собою прапор України довжиною 100 метрів. І на момент ходи, центральна частина селища перетворилась на місце єдності та патріотичного піднесення.