Прес-центр23 жовтня 2018, 17:10

Відкриття сучасного Центру надання адміністративних послуг на Новоайдарщині

   Сьогодні відбулося урочисте відкриття  просторого, обладнаного за сучасними вимогами Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП). Проект було реалізовано завдяки фінансовій допомозі наших міжнародних партнерів – ПРООН в Україні та ООН Жінки, які підтримали ініціативу Президента України щодо наближення адміністративних послуг до людей, про їх максимальну зручність та доступність. У ЦНАПі жителі Новоайдарщини зможуть отримувати 106 адміністративних послуг, у тому числі – оформити закордонний паспорт та ID – картку громадянина України.

   До участі в заході були запрошені , представник Програми Відновлення та розбудови миру ПРООН в Україні, представник Луганської облдержадміністрації, керівники району, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники управлінь, організацій та підприємств. Голова Новоайдарської райдержадміністрації Віктор Сергієнко та голова районної ради Віктор Макогон привітали всіх присутніх з важливою подією в нашому районі – відкриттям ЦНАПу. Також з вітанням виступили спеціаліст із адміністративної децентралізації Програми Відновлення та розбудови миру ПРООН в Україні Анатолій Молошний, який подарував "Мобільний офіс" - комплект сучасної портативної техніки та заступник начальника управління – начальник відділу сприяння розвитку та підтримки управління інвестиційної діяльності, підприємства та цінової політики Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської ОДА Наталія Коломицева,

   Увесь мобільний офіс вміщується в компактний металевий кейс. У ньому - ноутбук, портативні сканер та принтер, 3G USB модем для доступу до Інтернету, акумулятор (який забезпечує роботу на 5-6 годин) та веб-камера. Новий сервіс запровадили для людей з інвалідністю, які зможуть облуговуватись на дому.

   Також керівництво району відзначило подякою Команду ПРООН в Україні та ООН Жінки.

   Після чого всіх присутніх було запрошено до ЦНАПу для ознайомлення та надання послуг.

   Святковий настрій,  в день відкриття ЦНАПу,  подарувало вокальне тріо «Айдарія» Новоайдарського районного Будинку культури.