Прес-центр11 жовтня 2019, 08:10

Вітаємо зі святами - День захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва

   Шановні новоайдарці!

   Від імені  Новоайдарської районної державної адміністрації та районної ради  прийміть щирі вітання з великим християнським святом, яке особливо шанується українцями, - Покровом Пресвятої Богородиці.

   У світлий день Покрови Пресвятої Богородиці, яка українцями завжди вважалася заступницею і покровителькою, відзначаються два наймужніших національних свята – День українського козацтва та День захисника України. Ця традиція належно підкреслює велике історичне значення козацтва в боротьбі за утвердження української державності та суттєвий внесок у сучасний процес державотворення.

   Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців.

   Життя часто дає нам спостерігати, як сьогодення перекликається зі старовиною, адже ми повинні бути гідними спадкоємцями духовних цінностей і продовжувачами багатих традицій і славних справ предків. 

   Саме тому День захисника України ми відзначаємо 14 жовтня, як символ нерозривного зв’язку всіх поколінь захисників України, як пам’ять про тих, хто в різний час захищав нашу землю від ворога і охороняє її зараз, коли на східних територіях України йде боротьба за її незалежність і суверенітет. Попри зміну часів і політичних систем, День захисника України асоціюється насамперед з мужністю та стійкістю людського характеру, силою духу та відданістю Батьківщині.

   Щиро вітаємо зі святом усіх, хто вважає себе нащадком славного козацького роду, в чиїх жилах пульсує гаряча лицарська кров.

   Нехай Пресвята Богородиця оберігає вас та ваші родини та допомагає нам будувати нову багату Україну! Бажаємо всім вам та вашим близьким щирої вдачі, нових звершень та гарної долі!

 

В. о. голови районної                                           Голова                                        

державної адміністрації                                       районної ради

Тетяна НОВИКОВА                                              Віктор МАКОГОН