Прес-центр29 березня 2023, 09:03

Ворог знов намагається штурмувати Білогорівку, до так званих «прокуратур лнр» замість місцевих набиратимуть росіян без складання іспитів, для служби в росгвардії зняли вікові обмеження, а лікарі оглядатимуть заочно

 

Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському напрямку.

«В епіцентрі бойових дій залишається Білогорівка та територія навколо неї. Ворог там наносить значне артилерійське ураження. Втім, на кількість обстрілів з боку росіян українські війська відповідають влучністю, - підкреслив виконуючий обов’язки начальника обласної військової адміністрації Олексій Смирнов. -  Тактика противника на Луганщині схожа до більш класичної армійської. Бо, нагадаю, тут діють не найманці, а регулярна армія рф».

Крім Білогорівки протягом 28 березня ворог вів безуспішні наступальні дії в районах Новоселівського та Стельмахівки.

Артилерійських обстрілів зазнали райони Новоселівського, Невського, Кузьминого, Діброви та Білогорівки.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. В той же час наші захисники збили ворожі БпЛА «Орлан-10» та «ZALA».

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, 6 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, зенітно-ракетний комплекс, а також склад боєприпасів.

Противник продовжує використовувати медичні заклади тимчасово окупованих територій у власних цілях. Місцеву лікарню Біловодська також облаштовано під військовий шпиталь на 200 ліжко-місць. Наразі у медичному закладі лікують окупантів, які мають легкі поранення. Водночас, усіх цивільних людей виписано.

23 березня в кремлі увели в дію указ № 187 щодо особливостей вступу на службу до органів прокуратури рф на окупованих територіях. Згідно з ним, до 1 січня 2026 року туди замість місцевих братимуть громадян рф, які пройдуть медичну комісію. Складати іспити непотрібно. Сьогодні російські прокурори працюють на території так званої «лнр» у форматі відряджень. 

Також до 1 січня 2026 року зняті обмеження за віком для служби в росгвардії на захоплених територіях.

Крім того, придатність до служби визначається на підставі результатів військово-лікарської експертизи, проведеної заочно.