Прес-центр11 вересня 2018, 13:09

«Я МАЮ ПРАВО!» - урок саме під таким гаслом зібрав учнів 10 – Б класу НВК Новоайдарської школи – гімназії

     У дитини, як у будь-якого громадянина України, існують свої права, але дорослі  далеко не завжди їх дотримуються. Підліткам захистити свої права найважче, адже вони не знають про існуючі закони і про те, які вони мають права, тож 7 вересня, про свої права дізнались учні 10 – Б класу НВК Новоайдарської школи – гімназії.

   Працівниками Новоайдарського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Луганській області,Новоайдарського  районного відділу державної виконавчої служби  Головного територіального управління юстиції у Луганській області, Сорокинського міськрайонного  відділу державної виконавчої служби  та «Новоайдарського бюро правової допомоги» Старобільського місцевого центру з надання  безоплатної вторинної правової допомоги було проведено урок «Я маю право».

     Учням розповіли про проект «Я маю право»  та звернули увагу на девіз проекту: ЗНАЮ! ДІЮ! ЗАХИЩАЮ!  Що означає - кожен повинен знати свої права, користуватися ними і знати, що треба робити, коли права порушують, а також  пам’ятати, що держава захищає кожного з нас. Усі присутні на заході взяли активну участь, задавали питання та обговорювали вплив засобів масової інформації на свідомість молоді, особливо у теперішній час. Після обговорення учням було запропоновано заповнити розроблену Міністерством  юстиції  України карту «Права дитини» та роздані буклети.