Прес-центр19 березня 2019, 11:03

Якщо Ви втратили установчі документи громадського об'єднання

   Головне територіальне управління юстиції у Луганській області нагадує, що установчим документом громадського об'єднання (громадської організації, громадської спілки) є статут або положення.

   В разі втрати установчих документів громадського об'єднання у Вас є право скористатись послугами порталу електронного сервісу або звернутися до Головного територіального управління юстиції у Луганській області та отримати копії документів, що містяться в реєстраційній справі відповідного громадського об'єднання в паперовому вигляді

   Для завантаження відповідного файлу та роздрукування статуту (положення) громадського об'єднання необхідно мати лише доступ до мережі Інтернет та опис документів, який був виданий при прийнятті документів для проведення реєстраційної дії, пов'язаної із останніми змінами до установчих документів.

   Далі, за наступним посиланням:  https://usr.minjust.gov ua/ua/freesearch (або в пошуковому запиті в мережі Інтернет ввести «Безкоштовний запит ЄДР») зайти на веб- сторінку, обрати вкладку «Результат надання адміністративних послуг» та в графі «Запит», ввести код доступу (від 6 до 12 символів, які містяться в правому верхньому куті опису), натиснути «Пошук» та отримати установчий документу сканованому вигляді.

   Заявник, також має можливість отримати копії документів, що містяться в реєстраційній справі громадського об'єднання, у паперовій формі.

   Документи, що містяться в реєстраційній справі громадського об'єднання, у тому числі і статут (положення) у паперовій формі, налаються протягом 24 годин, крім вихідних та святкових днів, за відповідним запитом про надання документів та за умови сплати адміністративного збору. Запит можливо подати до Головного територіального управління юстиції у Луганській області.

   Розмір адміністративного збору за надання документів, що містяться в реєстраційній справі у паперовій формі, складає в 0,07 прожиткового мінімуму для працездатних осіб, ідо у 2019 році становить 130 гривень за один документ.

   Контактний номер телефону Головного територіального управління юстиції у Луганській області з питань державної реєстрації громадських формувань: 0645242216, 0953624202

   Отримати консультацію можливо за допомогою он-лайн чату з питань державної реєстрації громадських формувань за посиланням: http://lugjust.gov.ua/gf-chat/.