Прес-центр5 грудня 2017, 13:12

Юрій Гарбуз: Нехай усі, хто в ці зимові дні на передовій, якомога скоріше повернуться додому з перемогою!

Сьогодні, 5 грудня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз узяв участь в урочистих заходах до Дня Збройних Сил України, який відбувся у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі.

Він подякував українським військовослужбовцям і ветеранам ЗСУ за відвагу і героїзм, вірність Присязі і служіння Українському народу, побажав мирного неба над головою, міцного здоров’я, стійкості духу і віри в Україну! «Нехай усі, хто в ці зимові дні на передовій, якомога скоріше повернуться додому з перемогою! Слава Україні! Слава Збройним Силам України!» – наголосив Юрій Гарбуз.

Також очільник області разом з присутніми в залі вшанував хвилиною мовчання пам’ять захисників України, які віддали свої життя в боях заради майбутнього рідної країни.

«Свято за останні чотири роки стало всенародним, як і всенародною є любов та повага до українського солдата. Наша армія має головне – бойовий дух, тому що захищає свою державу і свій народ. Збройні Сили України відновили боєздатність, зупинили ворожу агресію і готові боротися за кожний сантиметр рідної землі», – зазначив голова облдержадміністрації.

Під час урочистостей Юрій Гарбуз вручив обласні відзнаки українським військовим.

Знаком пошани «Захиснику Луганщини» нагороджені військовослужбовці військової частини А1376 підполковник Віталій Гуляєв, майор Олександр Саяпін та капітан Тарас Гапон.

Почесні відзнаки «За розвиток регіону» вручені заступнику начальника штабу з мобілізаційної роботи Луганського зонального відділу Військової служби правопорядку, майору Валентину Гребенюку, а також старшинам – Біловодського районного військкомату Віктору Галюті та Старобільсько-Новопськовському об’єднаного районного військомату Олексію Найдишу.

Крім цього, Почесні грамоти та Листи подяки облдержадміністрації отримали ряд українських захисників.