Прес-центр30 березня 2021, 08:03

За інформацією Новоайдарського РВ Головного управління ДСНС України у Луганській області

Переважна кількість займань в природних екосистемах трапляється через легковажність громадян, які, не зважаючи на чисельні застереження рятувальників, знову випалюють сухостій і сміття на своїх земельних ділянках та прилеглих територіях. Це створює потенціальні загрози і може завдати великої шкоди як довкіллю, так і життю та здоров’ю людей, призводячи до масштабних пожеж. Саме тому рятувальники Новоайдарщини проводять постійні профілактичні рейди.

29-го березня фахівці Новоайдарського районного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області та 25 Державної пожежно-рятувальної частини провели черговий такий рейд вулицями смт Новоайдар.

Під час спілкування з мешканцями рятувальники з’ясовували, чи знають люди, що необхідно робити, аби не допустити загорянь в екосистемах, та роз’яснювали їм, як необхідно діяти в разі виникнення пожежі. Також нагадали про заборону розведення вогнищ поблизу зелених насаджень, небезпеку навмисного випалювання сухої рослинності та нові штрафи за такі дії, передбачені українським законодавством.

Всім громадянам були вручені тематичні інформаційні листівки.