Прес-центр23 листопада 2018, 08:11

Звернення голови Новоайдарської районної державної адміністрації та голови районної ради з нагоди Дня пам’яті жертв Голодомору

Шановні новоайдарці!

 

   24 листопада ми відзначаємо День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій. Останньої суботи  листопада ми згадуємо тих, хто став жертвою комуністичного режиму і прийняв мученицьку смерть.

   Це пам’ять та скорбота за мільйонами знищених штучним голодом наших земляків. Геноцид став трагедією нашого народу, причиною ув’язнення багатьох українців. Масштаби голодомору можна прирівняти до числа загиблих людей у час Другої світової війни.  Цей день –  спільний біль, обов’язок пам’ятати, берегти пам’ять про загиблих у ті голодні часи.

   Спільною молитвою вшануймо усіх жертв голодоморів, запалімо свічу пам’яті у власній оселі та у своїй душі! Ми маємо усвідомити, щоб цього не сталося більше з нашими дітьми, внуками, нашими правнуками повинні берегти нашу державу, бути єдині у творенні нашої України, тверді та свідомі у своєму виборі.

   Сьогодні складаємо співчуття нащадкам, родинам загиблих. Нехай Господь Бог прийме їхні душі до Царства Божого, а нас укріпить у вірі, надії, любові.

   Схилімо голови в глибокій жалобі і запалімо свічі пам’яті за тими, хто загинув голодною смерттю, став жертвою репресій тоталітарного режиму. Збережімо мир та суспільну злагоду в соборній незалежній Україні, за яку боролися наші громадяни!

 

   З повагою

 

   Голова районної                                                 Голова                                        

   державної адміністрації                                    районної ради

   В.В. Сергієнко                                                     В.В. Макогон