22 лютого 2019, 08:02

Звіт про роботу громадської ради при Новоайдарській районній державній адміністрації за 2017-2018 роки

Громадська рада є постійно діючим колегіальним виборним консультативно-дорадчим органом, утвореним у відповідності з постановою КМУ № 996 від 03.11.2010 для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики. У своїй діяльності громадська рада керується Конституцією та законами України, указами Президента України і постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів України, а також власним Положенням та Регламентом.

   Розпорядженням голови райдержадміністрації  № 07 , від 16 січня 2017 року  «Про утворення громадської ради при Новоайдарській райдержадміністрації » був   затверджений  і  склад  громадської ради.  Громадська  рада  при  Новоайдарській  райдержадміністрації   затверджена у складі 9 чоловік , до якої входить: голова громадської ради, заступник голови  громадської  ради та 7 членів громадської ради.  Функції  секретаря  громадської  ради  покладено на завідувачку  з питань  комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації  Подройко  К.В. У зв’язку з тим, що численність громадської ради всього 9 чоловік, на першому засіданні було прийнято рішення комісії  не утворювати.

   На  засіданні  громадської  ради від 03 лютого 2017  року були вибори голови ГР, заступника та секретаря. На цьому засіданні були розглянуті проекти «Положення ГР» , «Регламенту ГР» та проект «Плану роботи на 2017р». На засіданні ГР 28 лютого 2017 року, всі проекти були прийняті за основу і затверджено План роботи громадської ради при Новоайдарській  райдержадміністрації на 2017 рік. надано перелік пропозиції громадської ради до орієнтовного плану проведення консультацій райдержадміністрації з громадськістю відповідно на 2017. На цьому ж засіданні підняли питання тарифів на газопостачання, електропостачання та водопостачання. Вирішили написати  запити та отримати інформацію щодо обґрунтованих розрахунків тарифів. Отримавши відповідь на наши запити, ми зрозуміли що конкретніі розрахунки тарифів нам ніхто надавати не збирався. На підвищення тарифів на газ та електроенергію ми не можемо впливати, на місцевому рівні.

    За два роки громадською  радою було  проведено 9 засідань, а саме: у 2017 році громадською радою проведено 5 засідань, на яких розглянуто 18 питань (перелік у протоколах засідань),  у 2018 році - 4 засідання, на яких розглянуто  9 питань  (перелік у протоколах засідань). Треба вести контроль щодо оприлюднення об’яв про засідання громадської ради та оприлюднювати протоколи засідань. У продовж двох років в громадській раді три рази мінявся секретарь. Це заважало освітлювати діяльність громадської ради на сайті РДА. У розділі Громадська рада відсутні данні. Новому составу ГР треба контролювати цей процес.

    Органи виконавчої влади жодного разу не відмовили нам у засіданні, завжди представники адміністрації були присутні на засіданні. Структурні підрозділи райдержадміністрації  готували матеріали та брали участь у засіданнях громадської ради. Вважаю, що співпраця у нас виходить.

    Члени громадської ради систематично брали участь у засіданнях  колегії  райдержадміністрації та сесіях районної ради. Також протягом звітного періоду члени громадської ради брали участь у заходах, присвячених ювілейним та пам'ятним датам, які відзначались у районі.

  Щодо членів громадської ради, хочу додати,  всі зайняті своїми  справами у громадській діяльності  і   пропозицій до плану роботи ГР ніхто не додавав, робили я і секретар. Коли у нас була перерва у засіданнях більше  чотирьох місяців, ніхто із членів громадської ради не подав пропозицію зібратися та провести засідання. Вважаю , що членам громадської ради треба бути більш активними у роботі ради, а саме: подавати  пропозиції щодо плану роботи, контролювати засідання та бути присутніми на цих засіданнях.

Діяльність громадської ради висвітлювалась на офіційному сайті райдержадміністрації та у районній газеті «Вісник Новоайдарщини».

 

 

Голова громадської ради                                                            Г.І.Калініна