Прес-центр23 лютого 2024, 17:02

231 квартиру для майже 700 луганчан побудують на Львівщині, – Артем Лисогор

Наразі понад 100 тисяч родин луганчан не мають власного житла і не в змозі його придбати самотужки.

Одним з найбільш оптимальних варіантів вирішення цієї проблеми – і для людей, і для держави – є доступна довгострокова оренда із можливістю наступного викупу квартири.

Тому було прийняте рішення повернутися до Проекту міжнародної технічної допомоги «Покращення житлових умов внутрішньо переміщених осіб на Сході України», роботи в рамках якого були розпочаті ще у грудні 2021 року у Сєвєродонецьку. 

Наразі, завдяки спільним зусиллям Мінреінтеграції та МОМ, проект поновлений у Дрогобицькій та Кам’янка-Бузькій громадах Львівської області. 

«Для переселенців з Луганщини збудують модульні швидкозбірні двоповерхові будиночки котеджного типу у Кам'янка-Бузькій громаді та дві багатоповерхівки – у Дрогобицькій. Усього 231 квартира, де зможуть проживати орієнтовно 693 ВПО з нашої області», – наголосив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Так, у Кам'янка-Бузькій громаді побудують 12 будиночків – це 96 квартир, з них 48 – для  жителів Сєвєродонецька.

Решту – у Дрогобицькій громаді. Там під капітальне будівництво вже  виділені земельні ділянки та очікують на оголошення тендеру на проведення робіт.

«Це квартири, орендарі яких згодом зможуть викупити їх у власність.  Враховуючи інтерес, що викликала інформація про проект, а саме: як стати його учасником та скільки становитиме оренда квартири та повна вартість житла, хочу пояснити – проект перебуває на початковій стадії. Про те, скільки доведеться платити, стане зрозуміло після завершення тендерних процедур», – підкреслив Артем Лисогор.

Наразі розробляється бальна система пріоритетності надання такого житла.

Постановкою на облік ВПО та визначенням потенційних орендаторів займатиметься Сєвєродонецька міська військова адміністрація.

Оскільки прозорість процесу та залучення громадськості – ключові принципи житлового проекту МОМ, уся інформація про перебіг проекту буде розміщена на офіційних інформаційних ресурсах Луганської ОВА та Сєвєродонецької МВА.