Прес-центр23 cічня 2024, 09:01

Артем Лисогор: окупанти вдарили по Макіївці – загинув 43-річний чоловік

«Більше тижня тому ворог активізував наступальні дії поблизу Макіївки, штурмуючи там позиції наших військових. Що стосується минулої доби, то бойові дії в цьому районі не припинялися від самого ранку. Житлова забудова постраждала від артилерійського вогню росіян – обстріл забрав життя 43-річного місцевого жителя. Залишатися там вкрай небезпечно. Евакуюватися із прифронтових сіл ми пропонуємо по декілька разів на тиждень. Але люди останнім часом не погоджуються, тримаючись за залишки свого майна. Днями, під час доставки гуманітарної допомоги, вкотре опитували бажаючих виїхати і в Макіївці – отримали відмову, – повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор. – Інформація щодо жертв і додаткових руйнувань буде уточнюватися, коли цього дозволить безпекова ситуація».

Від ворожих обстрілів також постраждали Кармазинівка, Невське, Діброва.

Загалом біля Макіївки, Білогорівки та у Серебрянському лісі відбито п’ять атак противника.

Крім того, окупанти намагалися просунутися поблизу Тернів, що на Донеччині, але це зовсім поблизу Невського – трохи південніше.

Авіація росіян діяла уздовж усієї лінії бойового зіткнення. Підтримувала наземні атаки в Білогорівці та Серебрянському лісі.

Удар з неба завдано й по Новоєгорівці на Куп’янському напрямку.