Прес-центр29 cічня 2024, 13:01

Артем Лисогор призначив обласні стипендії 34 провідним та перспективним спортсменам Луганщини

Очільник регіону підписав відповідне розпорядження № 14. Документом передбачені виплати упродовж першого півріччя.

«Майже два роки вони готуються до змагань за межами області, не маючи власної бази та тих умов, які створювались в регіоні для наших спортсменів. Тим не менш, ми маємо перемоги на європейських та світових першостях, боремося за ліцензії на Олімпійські ігри, регулярно виявляємося кращими у чемпіонатах України, представляючи там незламну Луганщину. Пишаюся мотивацією наших спортсменів та тренерів у ці надскладні для усіх часи», – наголосив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Серед стипендіатів – сім провідних спортсменів зі складу національних збірних команд України з олімпійських видів спорту.

Це – важкоатлетка та шестеро переможців та призерів європейської першості зі стрибків у воду.

16 перспективних спортсменів з олімпійських видів спорту представляють важку атлетику, велосипедний спорт, стрибки у воду, спортивку гімнастику, греко-римську боротьбу. Вони вже мають здобутки як на внутрішній арені, так і на світовій.

Провідних спортсменів з неолімпійських видів спорту – п’ятеро. Минулоріч вони відмінно виступили на чемпіонатах світу та Європи з пауерліфтингу та багатирського багатоборства.

Двоє провідних спортсменів з інвалідністю ставали переможцями європейської першості з легкої атлетики та чемпіонату світу з пауерліфтингу.

Ще четверо – перспективні спортсмени з інвалідністю. Всі вони відзначилися здобутками під час чемпіонату України з плавання.

Луганщина пишається вами!