Прес-центр16 грудня 2021, 10:12

Бізнес Луганщини сплатив 100 млн грн екологічного податку

За січень – листопад 2021 року платники податків Луганської області перерахували до зведеного бюджету 100 млн грн екологічного податку. До спеціального фонду місцевих бюджетів було зараховано 39,7 млн грн, до державного бюджету – 60,3 млн гривень. Про це розповіла заступник начальника Головного управління ДПС у Луганській області Людмила Хворостян.
Вона зазначила, що за січень – листопад 2021 року на обліку в територіальних органах податкової служби регіону перебуває понад 1,4 тисячі юридичних та фізичних осіб платників екологічного податку. Вони здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними або пересувними джерелами забруднення, скидають забруднюючі речовини безпосередньо у водні об’єкти, розміщують відходи тощо.
Людмила Хворостян акцентувала увагу, що екологічний податок є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист оточуючого середовища, мінімізацію негативного впливу на нього господарської діяльності та раціональне використання природних ресурсів.
Головне управління ДПС у Луганській області