Прес-центр7 вересня 2018, 14:09

Делегація творчої громадськості в Новоайдарі

     3 вересня у районному Будинку культури відбулася творча зустріч директора національного видавництва дитячої літератури «Веселка» Олексія Бондаренка, члена Спілки художників, лаурета численних українських премій та відзнак за найкраще оформлення дитячої книжки Олега Петренка – Заневського, директора Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О.Лягіна Тетяни Жайворонок та директора КЗК «Мар’їнська централізована бібліотечна система» Вікторії Аревицької .

     На захід завітали діти та підлітки Новоайдарщини. Поети розповіли дітям про своє дитинство, перші вірші. Юні читачі з радістю спілкувалися з авторами, слухали їхні твори. Зустріч дітей із письменниками була щирою і неймовірно емоційною. Слухачам сподобалася чудова поезія авторів, адже написана вона про них і для них, у ній – світ перших дитячих здивувань і захоплень, сприйняття всього оточуючого очима цікавої маленької дитини. Після завершення заходу, для всіх присутніх вокальний ансамбль «Айдарія» Новоайдарського РБК подарував музичне привітання.

     Далі гості відвідали районну бібліотеку, де обговорювались проблеми, що існують наразі у сфері видання дитячої літератури та можливі шляхи популяризації творчості сучасних дитячих авторів. Директор бібліотеки представила наявність дитячої літератури, від якої гості були в захваті.

     Також делегація завітала до Новоайдарського районного краєзнавчого музею, де директор Ганна Божкова розповіла про історію утворення Новоайдарського району та показала унікальну колекцію одягу «Народний костюм Новоайдарщини кінця ХІХ початку ХХ століття».

     В свою чергу гості подякували усім організаторам за щирий прийом, теплоту сердець, небайдужість та гостинність.