Прес-центр24 грудня 2021, 08:12

День працівників архівних установ України

Архівна спадщина суверенної України являє собою сукупність сотень тисяч фондів, що зберігаються в системі архівів по всій території країни.

24 грудня в Україні відзначається День працівників архівних установ. Це свято було встановлене 30 жовтня в 1998 р. відповідно до Указу Президента України № 1200/98.В Указі сказано: «Враховуючи значний внесок архівних установ України у розвиток вітчизняної науки та культури, інші сфери життя суспільства, необхідність подальшого вдосконалення архівної справи та на підтримку ініціативи працівників архівних установ, постановляю: встановити в Україні професійне свято День працівників архівних установ, який відзначати щорічно 24 грудня ».

Шановні працівники архівних установ району!

Щиро вітаємо вас з професійним святом !

Ваша місія відповідальна та важлива. Зберегти документальну спадщину, дати можливість людям знайомитися з цікавими та цінними документами – головне завдання архівістів.

Архівні матеріали – це безцінне джерело інформації про минуле і сьогодення нашого краю, України, про життя людини, суспільства і держави, яке має унікальний вплив на формування національної свідомості наших громадян та засвідчує вагомий внесок українців у суспільно-політичний та економічний розвиток.

Сердечно бажаємо всім працівникам та ветеранам архівної справи невичерпної енергії, вдалих пошуків і цікавих знахідок, міцного здоров’я, благополуччя та щастя у родинах! Нехай робота приносить вам радість і задоволення, збагачує знанням!

 

Голова Щастинської

районної адміністрації

Тетяна НОВИКОВА

 

Голова Щастинської

районної ради    

Олена КОРОБКА