Прес-центр9 квітня 2024, 15:04

Державна соціальна підтримка для переселенців спрямована на допомогу найбільш вразливим категоріям ВПО

Державна соціальна підтримка для переселенців спрямована на допомогу найбільш вразливим категоріям ВПО у налагодженні їхнього життя у нових громадах, включаючи забезпечення житлом та працевлаштування. Перш за все, ця фінансова допомога надається особам з низьким рівнем доходу, які доглядають дітей до 18 років, осіб з інвалідністю або важко хворих.

 Деякі переселенці можуть отримати виплати, за умови подання нової заяви для того, щоб призначення допомоги відбувалося з урахуванням складу сімʼї та доходів родини ВПО. Разом з тим, до середньомісячного сукупного доходу осіб з числа військовослужбовців не враховуються кошти та інші виплати, отримані під час заходів з національної безпеки і оборони.

 Якщо ви не встигли подати заяву на перепризначення виплат, це можна зробити до 30 квітня, звернувшись до найближчого органу соціального захисту або ЦНАПу.

 Нагадуємо, що допомога на проживання для ВПО може надаватися протягом ще 6 місяців, якщо середній дохід на одну особу в такій родині складає менше ніж 9 444 грн.

Національна соціальна сервісна служба України