Прес-центр21 грудня 2023, 09:12

Фінансування релокованих закладів охорони здоров’я Луганщини розглянули на нараді з Віце-прем’єр-міністром України - Міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук

Наразі 37 закладів охорони здоров’я були переміщені до більш безпечних регіонів, лікарі працевлаштовані та отримували кошти від НСЗУ за програмою збереження кадрового потенціалу (56 пакетом) продовжують надавати послуги ВПО з Луганщини.

Співробітникам виплачена заробітна плата за вересень-листопад 2023 року (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=756264289878638&id=100064852...).

Сьогодні за рахунок позабюджетних коштів ми оснащуємо приміщення лікарень та місця надання медичних послуг, забезпечуємо матеріально-технічною базою для того, аби наші лікарі могли працювати за контактами з Національною Службою Здоров’я України. Однак, існуючі пакети контрактування мають ряд вимог, які в умовах релокації виконати вкрай складно. Тому Луганською облдержадміністрацією було напрацьовано та передано до МінРеінтеграції ряд пропозицій, щодо вирішення цього питання.

Зокрема, був запропонований механізм отримання фінансування НСЗУ із врахуванням виключень для областей, в яких ведуться активні бойові дії, або ж підготовка окремого порядку укладення договорів за новим пакетом.

Надалі планується обговорення цих пропозицій за кожною медичною установою окремо.