Прес-центр23 листопада 2023, 08:11

Хаб Нижньодуванської громади – справжній майданчик для єднання сватівчан

Хлібом власної випічки зустріли сватівчани очільника Луганщини Артема Лисогора.

Півроку працює на Харківщині гуманітарний хаб Нижньодуванської громади Сватівського району, який також відвідав голова облдержадміністрації.

На обліку тут перебувають 1 300 переселенців з Луганської області.

За нетривалий час на базі хабу організовано: консультації сімейного лікаря (із видачею ліків) та психолога; спеціалістів Луганського обласного центру зайнятості та Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області. А також надання правової допомоги та подачу інформаційних повідомлень про пошкоджене або зруйноване майно до РПЗМ за допомогою застосунку «Дія».

Створено свою невеличку перукарню.

Для дітей облаштовані та поповнюються куточки патріотичного виховання - «Моя Україна», для дорослих – буккросинг, а у перспективі «Дні зустрічі ВПО Луганщини» та спільний перегляд кінострічок в рамках всеукраїнської акції «Кіно заради Перемоги».

Планується створення комунікативного майданчику для ВПО «Майстерня громадського активізму».

За дорученням начальника обласної військової адміністрації, діяльність Нижньодуванського гумхабу, як і інших, переорієнтовується на надання послуг щодо соціалізації ВПО у приймаючих громадах та підготовки до деокупації територій.

Втім, видача гуманітарної допомоги не припиняється.

Від моменту утворення хабу відвідувачі отримали майже 4 500 продуктових та 330 гігієнічних наборів, 470 наборів посуду, 860 комплектів - матраців, коврд та постільної білизни тощо.

Нижньодуванською військовою адміністрацією впродовж 2022-2023 років підписано 12 меморандумів про співпрацю та допомогу своїм громадянам.