Прес-центр22 листопада 2023, 14:11

Лікують, надають адміністративні послуги та роблять «буржуйки» для фронту - Артем Лисогор ознайомився із роботою гуманітарному хабу Попаснянської громади в Харкові

Робоча поїздка очільника Луганщини Артема Лисогора до Харківщини розпочалася з відвідування гуманітарного хабу Попаснянської міської військової адміністрації, який вже рік працює у регіоні.

Наразі соціальні, адміністративні та медичні послуги тут отримують 3 220 внутрішньо переміщених осіб з Луганської області.

У хабі проводять прийом терапевт та невропатолог Попаснянської міської багатопрофільної лікарні.

Консультують представники Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області та Центру надання адміністративних послуг, правову допомогу надають юристи від IRC (Міжнародний комітет порятунку).

Для дітей облаштовані та поповнюються куточки патріотичного виховання - «Моя Україна», ігор та малювання, постійно проводяться різноманітні заходи з відзначення державних свят.

Як повідомив начальник Попаснянської міської військової адміністрації Микола Ханатов, нещодавно у Харкові відновлено діяльність Сервісного комунального підприємства, яке виготовляє печі-буржуйки для військових ЗСУ. Вже сконструйовано 19 печей, з яких 17 передані Захисникам Луганщини.

Наразі, за дорученням начальника обласної військової адміністрації, діяльність гумхабів переформовується на надання послуг щодо соціалізації ВПО у приймаючих громадах та підготовки до деокупації територій, але видача гуманітарної допомоги не припиняється.

У поточному році там надано 15 800 продуктових наборів, 1 600 наборів особистої гігієни, 820 упаковок дитячих підгузків, понад 700 комплектів речей першої необхідності: матраци, стільці, посуд, ковдри, комплекти постільної білизни та інше.