Прес-центр31 cічня 2024, 17:01

Молодь Луганщини серед лауреатів загальноукраїнського творчого конкурсу

Молодь Луганщини серед лауреатів загальноукраїнського творчого конкурсу

Інститут політико-правових та релігійних досліджень оголосив результати Всеукраїнського конкурсу творчих робіт «Національно-патріотичне становлення молоді» з нагоди відзначення Дня Соборності України.

Всеукраїнський конкурс ініційовано і проведено за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, Національної академії педагогічних наук України, Європейської культурної асамблеї, Київської міської державної адміністрації, Всеукраїнського товариства «Знання» України та ін.

Метою Конкурсу є сприяння утвердженню української національної та громадянської ідентичності, поширення патріотичних ідей, виявлення і підтримка обдарованої молоді, заохочення до патріотичної творчості захисників і захисниць України через участь у мистецьких проектах, підвищення рівня обізнаності про історію становлення сучасної української культури й мистецтва, створення умов для її творчого зростання.

Прийом конкурсних робіт тривав з 10 жовтня 2023 року по 6 січня 2024 року, за вказаний період у Всеукраїнському конкурсі взяло участь 20187 учасників.

До оцінювання робіт конкурсантів були залучені: відомі державні та громадські діячі, вчені, митці, представники міжнародних організацій та провідних правничих видань.

Так серед інших, дипломом І ступеня нагородили студента ЛННІ імені Є.О.Дідоренка Данила Пічугіна, дипломом ІІ ступеня – студенток ВСП «Лисичанський педагогічний фаховий коледж» Софію Нехаєнко та Дар’ю Свіріденко, дипломом ІІІ ступеня – студентку Луганського державного медичного університету Наталію Йонко.