Прес-центр12 листопада 2021, 15:11

Можливості та переваги електронного кабінету для користувачів єдиного рахунку

Головне управління ДПС у Луганській області інформує про можливості та переваги для платників податків, які використовують єдиний рахунок.
Порядок функціонування єдиного рахунку та виконання норм статті 351Податкового кодексу України (далі – ПКУ) центральними органами виконавчої влади затверджено постановою Кабінету Міністрів України
від 29 квітня 2020 року № 321 зі змінами та доповненнями (далі – Порядок № 321).
Пунктом 8 Порядку № 321 визначено, що ДПС засобами інформаційно-телекомунікаційної системи ДПС веде єдину картку платника, включеного до реєстру платників, які використовують єдиний рахунок.
Так, «Електронний кабінет» забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених ПКУ та іншими нормативно-правовими актами, прийнятими на підставі та на виконання цього Кодексу та інших законів, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи, зокрема, шляхом перегляду інформації по єдиному рахунку, у тому числі з Реєстру платежів з єдиного рахунку в розрізі окремого платника податків.
Інформацію про рух коштів на єдиному рахунку для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків, зборів, інших платежів та єдиного внеску в актуальному стані платники податків мають можливість переглянути в режимі «Єдина картка платника» пункту меню «Єдиний рахунок» Електронного кабінету.
Платник податків, включений до реєстру платників, які використовують єдиний рахунок, у приватній частині «Електронного кабінету» має можливість перегляду інформації про рух коштів на єдиному рахунку та доступ до інформації про залишок коштів на єдиному рахунку.
Також для отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетом та цільовими фондами платник податків, який використовує єдиний рахунок, надсилає до органу ДПС за основним (неосновним) місцем обліку запит за формою «F/J1300204» через меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету.
Відповідь на запит надсилається платнику податків через «Електронний кабінет» не пізніше п’ятнадцяти робочих днів з дня його отримання у вигляді витягу з інформаційної системи органів ДПС щодо стану розрахунків платника з бюджетом та цільовими фондами за формою «F/J1300204». Витяг формується за період, вибраний платником податків при створенні запиту, урахуванням строків давності станом на дату відправлення запиту до органу ДПС.
Самостійно перевірити дані, за якими сформовано витяг, платник податків може за допомогою меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету.
Відповідно до абзацу першого п. 17 Порядку № 321 реєстр платежів з єдиного рахунку в розрізі окремого платника у складі зведеного реєстру платежів з єдиного рахунку є підставою для перерахування Казначейством платежів зазначеним у ньому отримувачам.
Після підтвердження Казначейством факту виконання записів реєстру платежів з єдиного рахунку в розрізі окремого платника у складі зведеного реєстру платежів з єдиного рахунку, дані такого реєстру стають доступними для перегляду платником через «Електронний кабінет» та є підставою для відображення органами ДПС в інтегрованій картці платника сум надходжень на бюджетні рахунки для зарахування надходжень та/або на не бюджетні рахунки органів ДПС, відкриті в Казначействі для зарахування єдиного внеску.
Головне управління ДПС у Луганській області
Немає опису світлини.