Прес-центр13 грудня 2023, 16:12

Не)помітні історії: у Кропивницькому відкрилася виставка про долю вимушених переселенців.

(Не)помітні історії: у Кропивницькому відкрилася виставка про долю вимушених переселенців.
Вчора, працівники Щастиснкьої РДА-РВА долучилися до участі у заході відвідавши фотовиставку та поспілкувавшись на публічній лекції з чуйного спілкування. Отримали такі необхідні навички, для спілкування в період, коли ми проживаємо війну.
Кропивницький став одним із десяти міст України, де відкрилася виставка «(Не)помітні історії». Вона розмістилася в головному холі обласної універсальної наукової бібліотеки імені Д.Чижевського – найбільшому інформаційному, культурному, просвітницькому та соціальному хабі області.
Данна виставка про полон, депортацію, сексуальне насильство, втрату рідної домівки і усього, що складало мирне життя до повномасштабного вторгнення росії на українську землю.
На світлинах – найцінніші речі, які герої проєкту забрали з собою під час евакуації: ключі від квартири в Бердянську, книга з маріупольської бібліотеки, синьо-жовта стрічка, з якою герой пройшов полон у Херсоні, прикраси, які окупанти намагалися зірвати з дівчат на блокпосту, єдина сумка, яку жінці вдалося взяти з дому перед депортацією, записка від подруги, яка залишилася на окупованій території…
Щоб перемогти в цій страшній війні, ми не повинні звикати до горя, яке пережили і переживають люди, якім вдалося покинути окуповані території і які досі виживають там. І ми завжди пам’ятатимемо, що ці страждання — результат агресії росії.