Прес-центр29 березня 2024, 09:03

Обережно шахраї!!! Шахраї намагаються дискредитувати діяльність Пенсійного фонду України

Минулої ночі зловмисники отримали доступ до офіційного Телеграм-каналу Пенсійний фонд України і опублікували там сумнівну картинку. Хто б це не зробив, очевидно, що метою було дискредитувати Пенсійний фонд - установу, від ефективної роботи якої сьогодні напряму залежить добробут понад 10 мільйонів українців.

Як на спробу розхитати довіру до держави, це була якась дуже несерйозна спроба. Адже замість картинки, з якої регочуть користувачі соцмереж, це могла б бути дезінформація, яка ввела би в оману людей, спричинилася б до паніки чи до інших негативних наслідків.

Тому нам не до сміху. Адже довіра до органів державної влади є критично важливою завжди, а насамперед - під час війни.

Спроможність держави виплачувати пенсії та виконувати інші свої обов’язки у сфері соціальної політики - це ключовий елемент національної безпеки.

Просимо всіх із великою увагою ставитися до комунікації, яка маскується під офіційні повідомлення від держави. Якщо ви, як і багато з нас, користуєтесь Телеграмом, просимо памʼятати: це - не найнадійніший ресурс.

Тому просимо вас перевіряти інформацію, яку отримуєте. Всі офіційні повідомлення Мінсоцу обов’язково публікуються на нашому сайті.

Зі свого боку, ми посилюємо нашу увагу до кібербезпеки і, як і наші колеги в Пенсійному Фонді, продовжимо робити все можливе, щоби вчасно, зрозуміло і правдиво інформувати вас про важливі зміни у соціальній політиці.