Прес-центр26 лютого 2024, 09:02

Окупаційна влада Рубіжного вимагає з людей компенсацію за встановлені вікна та двері, у Сєвєродонецьку хіміки не можуть підвередити пільговий стаж, на деокуповані території привезли набори гігієни та продукти

«44 продуктові та гігієнічні набори роздані жителям Невського та Наволюбівки. Їх передано від Товариства Червоного Хреста. Співробітники Красноріченської військової адміністрації зробили адресну доставку кожному. Ці люди поки не наважилися на евакуацію, тому щоразу забезпечуємо їх усіма першочерговими потребами», - наголосив Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Протягом неділі росіяни за підтримки мінометів та артилерії штурмували Білогорівку. Ці наступи ворога відбиті Силами оборони.

Достатня кількість рубіжан через відсутність комунальних послуг змушена була переживати зиму в інших населених пунктах, аби просто не змерзнути.

Повертаючись, вони помічають присутність у багатоповерхівках гастролерів-будівників. А у разі, якщо квартира ще залишилася пустою, окупаційна адміністрація вимагає компенсацію за встановлені вікна та двері, не віддаючи рубіжанам ключи від рідної домівки.

Колишні співробітники Сєвєродонецького «Азоту», що залишилися в місті, при оформленні російських пенсій не можуть підтвердити пільговий стаж, який вони заробляли на роботах зі шкідливими та важкими умовами праці.

Бо таких документів в захопленому місті, за словами окупаційної адміністрації, немає. На руїнах хімічного підприємства розміщені відповідні оголошення. Тепер люди розраховують виключно на мінімальну пенсію за віком.