Прес-центр21 квітня 2024, 09:04

Окупанти атакували Стельмахівку за підтримки авіації; у лікарнях Луганська виписують препарати, яких немає в наявності в «лнр»; на виїзді з Сєвєродонецька посилено перевірки

«Ворог активізувався на Куп’янському напрямку. Маючи підтримку з  повітря, росіяни двічі спробували перевірити нашу оборону на міць – безрезультатно. Не мають окупанти успіхів і в Білогорівці, хоча штурмують її практично щодня», – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини.

По Стельмахівці та Греківці противних завдав артилерійських і мінометних ударів. 

Куземівка, Макіївка та Невське потерпали від мінометних влучань та безпілотників.

В той час, коли окупанти звітують про досягнення в сфері охорони здоров’я, жителі так званої «лнр» доводять зворотне. Упевнені, що рівень надання медичної допомоги стає катастрофічно низьким навіть у Луганську.

Цивільне населення обділене увагою лікарів. До прикладу, пацієнтам виписують ліки, поставок яких на окуповану територію Луганщини не здійснюється. Їх не можна придбати в аптеці навіть за наявності великих коштів. Тільки замовлення з рф та тривале очікування.

На блокпостах навколо Сєвєродонецька посилили перевірки осіб, які намагаються виїхати з міста чи повернутися туди. Ретельно переглядали документи, особисті речі та валізи. Зупиняють вибірково, бо деякі перевізники мають привілеї росіян.