Прес-центр15 лютого 2021, 08:02

Онлайн-зустріч з трудовим колективом Новоайдарської обласної санаторної школи

Начальник Новоайдарського відділу обслуговування громадян Старобільського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Валентина Зражаєва під час онлайн-зустрічі з трудовим колективом Новоайдарської обласної санаторної школи ознайомила присутніх з новими електронними сервісами Пенсійного

фонду України «Електронна трудова книжка» і «Автоматичне призначення пенсії за віком» та пенсійне забезпечення вихователів шкільного закладу.

Фахівець Фонду зазначила, що сервіс «Електронна трудова книжка» забезпечує облік трудової діяльності працівника в електронній формі, яка зберігається у Реєстрі застрахованих осіб та дозволяє громадянам переглянути відомості про свій трудовий стаж.

Особливістю сервісу «Автоматичне призначення пенсії за віком» є те, що особи, які досягли пенсійного віку, мають можливість призначити пенсію автоматично, без особистого звернення до установи Пенсійного фонду.

Крім того, розповіла про умови та наявність спеціального стажу, необхідного для призначення пенсії за вислугу років, пряму залежність розміру пенсії від страхового стажу та заробітної плати, можливість контролювати страховий стаж та сплату страхових внесків за допомогою вебпорталу Пенсійного фонду.

З інформацією, наявною в реєстрі застрахованих осіб, та електронними сервісами Пенсійного фонду України можна ознайомитися за посиланням: https://portal.pfu.gov.ua/ (засобами кваліфікованого електронного підпису або BankID).

За інформацією Старобільського ОУ Пенсійного фонду України