Прес-центр12 квітня 2024, 10:04

Педагоги Луганщини пройдуть тренінги з підвищення кваліфікації із впровадження стандартів реформи «Нової української школи»

Голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор узяв участь в обласній науково-практичній конференції «Розбудова Нової української школи в Луганській області: реалії та перспективи». Затвердили відповідну обласну програму.

Обладміністраціє має на меті об’єднати зусилля освітян на шляху до реформування та  підвищення якості освітніх послуг, впровадити стратегії НУШ в освітню систему  регіону в умовах дистанційного навчання. 

«Той факт, що сьогодні сфера освіти області не лише повноцінно функціонує в умовах майже повної окупації області, а й демонструє високу якість навчання наших дітей – це один з основних здобутків для нас. Сьогодні ми вже можемо будувати плани на майбутнє і впевнено йти до поставлених цілей. Луганщина гідно і з великим ентузіазмом підтримала нові тенденції реформування освіти. Я вдячний усім освітянам, що незважаючи на виклики війни, ви знаходите потенціал та можливості до творчого  пошуку та впроваджуєте новітні освітні технології», - зазначив Голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. 

Реформування освіти в межах концепції «Нова українська школа» є ключовою реформою Міністерства освіти і науки. 
Відновлення урядом фінансової підтримки «НУШ» допоможе нашим педагогам ефективно працювати в межах концепції «Нової української школи». На забезпечення безперервності навчання за новими Стандартом та підготовку педагогічних працівників Луганському обласному інституту післядипломної педагогічної освіти розподілені 290 тис. грн з державного бюджету.