Прес-центр18 грудня 2023, 17:12

Передвиборча кампанія – в «лнр» вдруге за два місяці оголосили про боротьбу з цінами, до Рубіжного заїхали підрядники з рф із репутацією мародерів, росіяни спробували атакувати Макіївку

«Левова частка штурмів противника була спрямована саме на Макіївку. Також важкі бойові дії точилися поблизу донецьких Тернів, які розташовані зовсім поряд – трохи південніше сіл нашої Красноріченської громади», – зауважив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

За добу окупанти спрямували по позиціях Сил оборони та території звільнених населених пунктів 534 снаряди.

Під щільний обстріл потрапила, зокрема, Білогорівка.

«Ворог зазнає суттєвих втрат, але постійно перекидає резерви на зазначені ділянки фронту, не зменшуючи атакуючий тиск», – каже Артем Лисогор.

Незважаючи на відсутність мобільного (та навіть дротового) зв’язку, деякі новини жителі Рубіжного отримують. До прикладу, про гастролерів-підрядників з рф, які нещодавно заїхали до міста.

Будувати вони нічого не збираються – лише обстежувати. Саме методи їхнього обстеження стали відомими на весь регіон. Бо роблять вони це поквартирно. А потім зникають – із речами, які сподобалися.

У так званій «лнр» оголосили про боротьбу з високими цінами. Вдруге за да місяці. На попередній жовтневий наказ «міністерства промисловості та торгівлі» ніхто уваги не звернув.

Спробували встановити ціни на харчі майже за собівартістю, а саме із націнкою лише у 5 %. Зробили декілька показових перевірок, які не торкнулися торговельних мереж з рф. На тому і зупинилися.

Але ж у березні на рф вибори. Чому б не повторити обіцянку ще раз? Тепер боротися з інфляцією пішов особисто «глава лнр», який підписав указ «Про регулювання цін та (або) їх граничних рівнів на окремі види товарів у період дії військового стану».

Також він рекомендував своїй «народній раді» запровадити адміністративну відповідальність за порушення регулювання.