Прес-центр22 вересня 2017, 11:09

Підсумки оздоровлення дітей в Новоайдарському районі у 2017 році

Незважаючи на складність ситуації в регіоні, оздоровлення дітей залишається важливим завданням держави та необхідною складовою у покращенні здоров’я дітей в період літніх канікул.

В Новоайдарському районі літня оздоровча кампанія в 2017 році проводилась відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», Програми організаційного і фінансового забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей в Новоайдарському районі на 2016-2020 роки, обласної Програми оздоровлення та відпочинку дітей «Луганське літо» на 2017-2019 роки.

Протягом оздоровчої кампанії 2017 року з районного бюджету було використано 576,00 тис.грн. З них: управлінням соціального захисту населення Новоайдарської райдержадміністрації на придбання дитячих путівок до оздоровчих закладів витрачено 140,4 тис.грн.; відділом освіти Новоайдарської райдержадміністрації на закупівлю путівок до закладів оздоровлення - 186,3тис.грн.; на забезпечення відпочинку дітей в пришкільних таборах з денним перебуванням – 105,00 тис.грн.; сектором у справах  молоді та спорту Новоайдарської райдержадміністрації витрачено 93,2 тис.грн.  Також, з місцевого бюджету району виділено субвенсію Волинській області для відпочинку на Волині в розмірі 51,2тис.грн. Додатково профінансовані з обласного бюджету кошти використані в розмірі  259,00 тис.грн.

Оздоровчу кампанію в Новоайдарському районі було розпочато 1 червня  2017 року. При  загальноосвітніх навчальних закладах району працювали 10 пришкільних  профільних мовних  таборів з денним перебуванням, в яких охоплені відпочинковими послугами 426 дітей.

 Вартість харчування однієї дитини  склала 20 грн., з них з місцевого бюджету 17,60 гривень. Меню  харчування було погоджено із санепідеміологічною службою.

Заклади відпочинку було забезпечено медикаментами для надання невідкладної допомоги дітям.

За кошти місцевого бюджету влітку поточного року на оздоровлення направлено 45 дітей пільгової категорії населення до санаторного закладу оздрорвлення «Перлина  Новопсковського району, 36 дітей до оздоровчого закладу «Джура» Старобільськоог району.

За рахунок субвенції Новоайдарського району в оздоровчому закладі «Оберіг» Ковельського району Волинської області оздоровились  24 дитини.

За кошти обласного бюджету оздоровились 52 дитини, які мешкають в населених пунктах зони проведення антитерористичної операції:  до оздоровчого табору «Мрія» м.Бердянську; оздоровчого табору «Джура» Старобільського району; санаторного закладу оздрорвлення «Перлина  Новопсковського району;  оздоровчого табору «Лазурний» м. Бердянську.

За рахунок благодійної підтримки  протягом поточного року 53 дитини пільгової категорії оздоровились в Ірпіньському оздоровчому таборі «ім.Гагаріна»; в санаторії «Сергіївка» Одеської області; в оздоровчому закладі «Лісова застава» Київської області; в пансіонаті «Рибаківка» Миколаївської області; «Ровесник» Львівської області; в оздоровчому таборі «Імені Гагаріна» Херсонської області; оздоровчому таборі «Маяк» Полтавської області та ін.

Завдяки Благодійному Фонду П.Порошенка, в липні місяці поточного року були відправлені діти на відпочинок до республіки Кіпр, серед 10 учасників поїздки також була 1 дитина з Новоайдарського району.     

Також,  влітку цього року 25 дітей з Новоайдарського району, були охвачені послугами з відпочинку в Республіці Хорватія. Подорож організовано  Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України на запрошення  Міністерства демографії сім’ї, молоді та соціальної політики Республіки Хорватія у співпраці з філіалом Загребського холдингу «Владимир Назор» на їхній базі відпочинку.

  На відпочинок до Республіки Польща з м.Щастя було направлено 4 дитини в період з 09.07.2017 по 14.07.2017 року.

В Українському дитячому центрі «Молода гвардія» оздоровлено 19 дітей, в міжнародному дитячому центрі «Артек» - 16 дітей  за кошти державного бюджету.

Як і в попередні роки, особлива увага  приділялась оздоровленню дітей соціально незахищених категорій. Було оздоровлено: 56 дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; 12 дітей-інвалидів; 8 дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи; 316 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей; 100 талановитих та обдарованих дітей; 200 дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села; 40 дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій; які безпосередньо приймали участь у проведенні антитерористичної операції; 71 дитина, зареєстрована як внутрішньо переміщена особа; 99 дітей, що перебувають на диспансерному обліку; 178 дітей з населених пунктів, розташованих на лінії розмежування проведення антитерористичної операції.

Станом на 01.09.2017 року в оздоровчих закладах оздоровлено та охоплено відпочинком 1080 дітей, що складає 41% від загальної кількості дітей шкільного віку району, а саме 363 дитини з м.Щастя (42 % дітей шкільного віку), 291 дитина з смт.Новоайдар   (41 % дітей шкільного віку), 426 дітей сільської місцевості (41 % дітей шкільного віку).