Прес-центр22 грудня 2023, 12:12

По Невському вдарили авіаційною бомбою, народам «Крайнего Севера» при переїзді до «лнр» оформлюватимуть субсидію, у Довжанську більше тижня без світла залишаються декілька шахт

 

«Вчора ворог зміг активно застосовувати штурмову та тактичну авіацію – вдарив по території Серебрянського лісництва та по Невському. Зокрема, безпосередньо в селі стався вибух авіабомби КАБ-500 – росіяни поцілили по раніше зруйнованому ними домоволодінню», – поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор.

Піхота противника також отримала підтримку з неба. Декілька разів загарбники намагалися покращити власні позиції поблизу Стельмахівки, але прорвали оборону наших військ їм не вдалося, – зауважив Артем Лисогор.

Так звана «народна рада лнр» ухвалила закон щодо наділення окупаційних органів місцевого самоврядування окремими державними повноваженнями стосовно обліку громадян, які виїхали з районів Крайньої Півночі та прирівняних до них місцевостей та мають право на отримання житлових субсидій.

Акт має необмежений термін дії. Заселення Луганщини малими народами набуло офіційного статусу.

Без світла та води вже більше тижня залишаються не тільки десятки тисяч людей в окупації, ай промислові об’єкти. У Довжанську зупинені одразу п’ять шахт. Гірників, звісно, вдалося підняти на поверхню в аварійному порядку, але підтримку підприємств здійснювати неможливо. Окупаційна влада зекономила на штаті ремонтних бригад настільки, наскільки це було можливим.