Прес-центр14 грудня 2021, 08:12

Право на безоплатну вторинну правову

Право на безоплатну вторинну правову допомогу мають громадяни держав, з якими Україна уклала відповідні міжнародні договори про правову допомогу, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, а також іноземці та особи без громадянства відповідно до міжнародних договорів, учасником яких є Україна, якщо такі договори зобов’язують держав-учасниць надавати певним категоріям осіб безоплатну правову допомогу.
Суб’єкти права на безоплатну вторинну правову допомогу, визначені пунктами 1, 21, 22, 8, 9, 12, 13 частини першої статті 14 Закону, мають право на отримання такої допомоги не більше шести разів протягом бюджетного року та не більше ніж за шістьома дорученнями/наказами про надання безоплатної вторинної правової допомоги, виданими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги, одночасно.
Суб’єктами надання безоплатної вторинної правової допомоги в Україні є центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги; адвокати, включені до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.
Інформація про місцеві центри безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській області розміщена на вебсайті системи безоплатної правової допомоги за посиланням: https://www.legalaid.gov.ua/pro-systemu-bpd/.
Більш детальна інформація щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги розміщена на вебсайті системи безоплатної правової допомоги: https://www.legalaid.gov.ua.