Прес-центр8 листопада 2019, 09:11

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з Днем української писемності та мови

Дорогі земляки!

Українська літературна мова – найпрекрасніше надбання нашого народу. Вона увібрала в себе понад тисячолітню історію розвитку української нації з її різноманіттям та неповторністю.

Поряд з державними символами – Прапором, Гербом та Гімном – мова є не просто візитною карткою країни, а цінністю нарівні з державним суверенітетом. Століттями боротьба за українську незалежність точилася поряд з відстоюванням нашої мови як самостійної. Завдяки видатним діячам культури й науки, письменникам українська мова утвердилася в світі та здобула визнання як одна з наймелодійніших.

Кожен, хто зробив спробу зазирнути в глибини нашої милозвучної мови, долучився до душі української нації, адже говорити українською – немов черпати цінності з життєдайного джерела народної мудрості.

Мова окреслює націю та об’єднує українців по всьому світі. Це наші пам’ять і досвід, культура та побут. Нехай у скрутні часи вона стане святим оберегом та великим миротворцем для України та Луганщини.

 

Голова Луганської обласної

державної адміністрації – керівник

обласної військово-цивільної адміністрації                                                                              Сергій Гайдай