Прес-центр20 квітня 2024, 13:04

Про допомогу військовим на фронті, ветеранам, підтримку харків’ян розповів Артем Лисогор

Очільник Луганщини підбив підсумки тижня, що минає.

Так, з ініціативи Президента України Володимира Зеленського було розпочато благодійну кампанію «Подаруй світло Харкову». 

Енергосистема міста-мільйонника постраждала внаслідок атак на ТЕЦ. На заклик Верховного Головнокомандувача Луганщина надала Харкову 43 електрогенератори. 

До ініціативи доєдналися Сєвєродонецька, Рубіжанська, Старобільська, Лисичанська, Кремінська, Щастинська міські, Чмирівська сільська, Біловодська селищна громади та Щастинська РДА.

«Обласна влада продовжує активну співпрацю з оборонцями державного суверенітету. Тому наша відповідальність, як представників публічної влади, зробити так, щоб українським героям було трошки легше. Цього тижня передали ще один позашляховик для бійців бригади «Рубіж», які зараз виконують небезпечні завдання на сході», - зазначив Артем Лисогор.

Не зупиняється й підтримка луганчан, які залишаються на звільнених територіях області. Так, поліцейські доставили хліб та необхідні товари жителям звільнених сіл, задокументували воєнні злочини окупантів у нещодавно обстріляному Невському.

Також нещодавно відзвітували про руйнування або знищення росіянами 31 пам’ятки культурної спадщини у Луганській області від початку повномасштабного вторгнення.

«Не полишаємо намір повернути матеріальну підтримку особам зі статусом ВПО, яким її було припинено. Було проведено чергове засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при ОДА. На ньому йшлося про поновлення пенсійних виплат для переселенців з Луганщини та проблемні аспекти виплати допомоги на проживання для ВПО», - додав начальник Луганської обласної військової адміністрації.

Ще він повідомив про роботу громади Луганщини у напрямі реабілітації наших військовослужбовців. Зокрема, Міловська громада безкоштовно оздоровлюватиме у Карпатах військових з інвалідністю.
На цьому тижні Артем Лисогор представив начальника Красноріченської військової адміністрації Михайла Хуторянського керівництву Сватівської РДА та урочисто вручив йому документи.

Органи влади Луганщини продовжують реалізацію президентської ініціативи «Прозорість та підзвітність». З цією метою проведено чергове засідання робочої групи з оцінювання корупційних ризиків у діяльності Луганської облдержадміністрації.