Прес-центр15 грудня 2023, 15:12

Прозорість та підзвітність: Держслужбовці навчаються заходам фінансового контролю

Прозорість та підзвітність: Держслужбовці навчаються заходам фінансового контролю
Відділом з питань запобігання та виявлення корупції ОДА проведено навчальний захід для працівників апарату облдержадміністрації на тему: «Антикорупційне законодавство України. Заходи фінансового контролю. Декларування майна, доходів, витрат і зобов’язань фінансового характеру у 2023 році».
Електронне декларування є одним з ефективних антикорупційних механізмів, за допомогою якого щороку близько мільйона українців звітують перед суспільством про свої майно, доходи й видатки, який сприяє збільшення рівня довіри до влади серед громадян та є одним з чинників прозорості влади.
Водночас декларування є доволі складним, адже Закон України «Про запобігання корупції» вимагає зазначати великий перелік інформації у декларації, а також передбачає відповідальність за неподання декларацій або надання недостовірних відомостей в них.
До працівників облдержадміністрації доведено основні правила декларування, інформацію про відповідальність за подання завідомо недостовірних відомостей у декларації. Особливу увагу акцентовано на новаціях в законодавстві починаючи з компанії щорічного декларування за 2021 рік та на період дії правового режиму воєнного стану.