Прес-центр25 грудня 2023, 09:12

Серед 200 новорічних прикрас переміг «Захисник України», якого власноруч зробив 10-річний Михайлик Одинцов з м. Гірське

Очільник Луганщини Артем Лисогор привітав маленьких луганчан із прийдешніми Новорічними святами та, як і обіцяв, вручив приз переможцю конкурсу ялинкових саморобних прикрас - 10-річному Михайлу Одинцову.

Михайлик власноруч виготовив фігурку Захисника, який оберігає та боронить сьогодні всіх українців. Мужнього, сильного та сміливого, як брати і татко.

За іграшку під назвою «Бережіть нашого воїна» на момент завершення конкурсу віддали голоси 638 жителів області.

Хлопчик родом з міста Ровеньки, які окуповані росіянами з 2014 року.

До повномасштабного вторгнення родина Одинцових проживала в Гірському.

Ідея прийшла, коли він побачив у магазині фігурку янгола. Тоді Михайло попросив маму придбати її і вирішив, що зараз всі янголи одягнені у камуфляж та берці. Разом з мамою пошили Захиснику форму, а в руки Воїна додали кулю з картою процвітаючої України.

«Ця прикраса має символічне значення для всіх луганчан, яким довелося покинути свої домівки. «Воїн» – це не просто новорічна саморобка, це уособлення віри в нашу Перемогу, символ єдності та неподільності України», - зазначив Артем Лисогор та подарував хлопцю геймерську клавіатуру.

Прикрасу голова облдержадміністрації пообіцяв передати Командувачу Сухопутних військ Олександру Сирському.

Нагадаємо, 9 грудня Артем Лисогор оголосив конкурс ялинкових прикрас #НарядиЯлинкуОборонцямЛуганщини.

Протягом тижня маленькі переселенці несли свої роботи до гуманітарних хабів в усіх куточках України.

Фото оприлюднювались на офіційному фейсбуці облдержадміністрації, а мешканці регіону своїми вподобайками обирали кращі саморобки.

Іграшками, сповненими дитячої любові, прикрасили новорічну ялинку, яку Артем Лисогор встановив особисто на адмінмежі області. Решту він передав на фронт під час робочої поїздки «на схід» як обереги для військових.