Прес-центр29 cічня 2024, 10:01

Шахти окупованої Луганщини росіяни орендують за безцінь, Макіївка і Невське потрапили під артилерійський удар ворога

«Противник, як і раніше активно наступає, зараз робить акцент на Куп’янському напрямку. На Лиманському – намагався просунутися біля Тернів, що на південь від нашого Невського. Окупанти активно використовують важку броньовану техніку, яка підтримує атакувальні наміри піхоти. Серед штурмовиків – як регулярні війська рф, так і групи, сформовані із ув’язнених, – зауважив Артем Лисогор, очільник Луганщини. – На нашій ділянці фронту загарбники за добу завдали 125 обстрілів, використавши близько 500 снарядів. Під вогонь потрапили Макіївка, Невське та Білогорівка».

До січня 2028 року права на володіння або користування майновими комплексами підприємств вугільної галузі, що перебувають у державній власності «лнр», можна передавати росіянам без проведення торгів.

Відповідне рішення окупанти ухвалили ще в грудні 2023 року.

Тож, розподіл почався. На минулому тижні підписано перший договір на оренду вугільних шахт та обладнання.

Йдеться про оренду майна шахти «Білореченська», гірничо-збагачувальної фабрики, а також виробничого підрозділу «Краснодонське вантажно-транспортне управління».

Це достатньо розвинутий шахтний комплекс, який не потребує значних інвестицій, як, до прикладу, багато інших окупованих у 2014 році шахт. Вибір зрозумілий. Тим більше, на придбання грошей витрачати непотрібно було.