Прес-центр6 травня 2019, 08:05

Символічна «Алея Миру» в Новоайдарському районі посаджена!

   З 21 березня 2019 року (дня весняного рівнодення) в Україні проходила щорічна екологічна акція «Посади дерево миру». Серед заходів – облаштування зелених зон, висадження саджанців дерев і кущів та створення символічної Алеї миру, або Алеї зеленого майбутнього. Акція покликана привернути увагу до питань бережливого ставлення до природного середовища, збереження та примноження скарбів природної спадщини, формування екологічної свідомості та патріотизму, прагнення берегти рідну природу і країну, до катастрофічних соціально-екологічних наслідків війни на Сході країни, до непоправної шкоди, завданої довкіллю України. Ця акція -  заклик до миру, та збереження рідної української землі.

   Щороку, навесні й восени, до акції приєднуються національні природні парки, заповідники, ботанічні сади, навчальні заклади, місцеві органи влади, депутати всіх рівнів і представники різних міністерств і відомств.

   Новоайдарський район також приєднався до акції «Посади дерево миру», весняний сезон висадки дерев і кущів по якій закінчився 20 квітня – у День довкілля. Протягом березня-квітня місяців працівниками райдержадміністрації, медицини, культури, освіти, лісомисливського господарства, місцевих рад, бюджетних установ та приватних підприємств,  школярами було висаджено 1690 одиниць саджанців, з яких 1280 дерев та 410 кущів. Це – офіційна статистика, а скільки ще було висаджено саджанців дбайливими господарями на власних садибах!

   Дякуємо всім небайдужим жителям нашого району, які підтримали ініціативу райдержадміністрації та долучились до екологічної акції, посадивши своє «Дерево Миру» та створивши символічну «Алею Миру»!

 

   

   Сектор з питань інфраструктури райдержадміністрації