Прес-центр6 липня 2020, 16:07

Служба порятунку Новоайдарського району закликає громадян не провокувати пожежі в екосистемах!

             Служба порятунку «101» звертається до громадян з проханням дотримуватись та не забувати елементарні правила пожежної безпеки під час відпочинку на природі. Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають значного збитку державі та, в першу чергу, навколишньому середовищу, можуть спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісові насадження. З початку 2020 року на території Новоайдарського району виникло 127 пожеж, з них 100 в екосистемах: це  займання очерету та сухої трави, чагарників, випадки загорянь смітників. 

             Усі випадки виникли в наслідок людського фактору - порушення людьми елементарних правил пожежної безпеки.  

            У зв’язку з цим, Новоайдарський районний відділ Головного управління ДСНС України у Луганській області звертає увагу громадян на необхідність суворого дотримання правил перебування в лісових масивах.  

           Шановні громадяни, щоб уникнути лісових пожеж, неухильно дотримуйтесь наступних правил:

– не розводьте багать у лісі, окрім призначених для вогнищ місць;

– намагайтесь не палити в лісі, не кидайте недопалки на землю, особливо там, де наявна суха підстилка;

– ні в якому разі не випалюйте суху рослинність на землях лісового фонду, на землях природно-заповідного фонду, та на господарських землях, які знаходяться поруч із лісом;

– не створюйте смітники в лісі та на прилеглих землях, тим більше, не підпалюйте їх;

– по закінченню відпочинку приберіться після себе побутові відходи.

 Пам’ятайте, що відповідно до законодавства, правила пожежної безпеки в лісах України є обов’язковими для виконання всіма громадянами, які з будь-яких причин перебувають у лісі. А порушення вимог пожежної небезпеки в лісах тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність та відшкодування винуватцями завданих збитків.

 

Новоайдарський районний відділ Головного управління ДСНС України

у Луганській області